Iep Invest haalt slag thuis in conflict met Guido Dumarey

Guido Dumarey ©BELGA

Iep Invest, de holding met als enig actief een meerderheidsbelang in de beursgenoteerde vastgoedgroep Accentis, zegt voor de rechtbank van eerste aanleg in Brussel ten gronde gelijk te hebben gehaald in een zaak tegen Guido Dumarey.

De vastgoedportefeuille van Iep Invest  is het beursgenoteerd overschotje van Punch International, jaren geleden een holding met daarin de industriële activiteiten van ondernemer Guido Dumarey.

Dumarey heeft vandaag niets meer in de pap te brokken bij Iep Invest. De holding is via de vehikels Summa en Mohist in handen van de Nederlander Gerard Cok. De Zeeuws-Vlaamse zakenman Jan Hamelink, een vriend van Cok, heeft 12,26 procent.

Dumarey en zijn holding Creacorp eisen een schadevergoeding van goed 20 miljoen euro van Iep Invest, omdat ze vinden dat een kapitaalverhoging van Iep Invest in 2009 niet nodig was. Iep Invest van zijn kant noemt die eis ongegrond, en kibbelt met Dumarey over een onderpand van 420.000 aandelen Iep Invest die Dumarey zou weggesluisd hebben van een bijzondere rekening.

Iep Invest maakte donderdagavond bekend dat in de zaak van het door Dumarey en Creacorp weggemaakte aandelenpand de Nederlandstalige rechtbank van eerste aanleg te Brussel ten gronde alle vorderingen van de vennootschap en anderen tegen Guido Dumarey en Creacorp heeft toegekend en – omgekeerd – alle vorderingen van Dumarey en Creacorp tegen Iep Invest en anderen heeft afgewezen.

Dumarey en Creacorp zijn veroordeeld tot herstel van het pand op 420.000 aandelen Iep Invest, aangevuld met een pand op een geldsom van 1.890.000 euro. Daarnaast zijn Dumarey en Creacorp door de rechtbank ten gronde wegens de niet naleving van door hen aangegane verbintenissen ook veroordeeld tot de betaling van een bedrag van 1 miljoen dollar.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud