Inkooppprogamma's verleiden Wall Street

Wall Street kon de hele dag geen richting kiezen. Na acht uur twijfelen eindigde de Dow Jones op een winst van 0,1 procent, net als de Nasdaq. De inkoop van eigen aandelen bij Abercrombie en Lowe's werd duidelijk gesmaakt

De voorbije maand steeg de verkoop van nieuwe woningen in de Verenigde Staten op jaarbasis met 9,6 procent tot 468.000. Het is geleden van juli 2008 dat nog zoveel nieuwe huizen aan de man werden gebracht. Het cijfer ligt ook een heel eind boven de marktprognose, economen hadden een daling verwacht tot circa 400.000 stuks.

De ontblote basten en verleidelijke meisjes van Abercrombie & Fitch (40,04 dollar, +11,3%) leverden in het vierde kwartaal minder winst op. De reden: consumenten spendeerden minder in hun winkels. De resultaten lagen echter hoger dan verwacht. Maar vooral de beslissing van de retailer om versneld voor 150 miljoen dollar eigen aandelen in te kopen, kon op enthousiasme van de belegger rekenen.

De op twee na grootste discountretailer van de Verenigde Staten Target Corp (60,49 dollar, +7,04%) realiseerde het vierde kwartaal minder winst en omzet. Daarbij werden de cijfers negatief beïnvloed door een minwaarde die de detailhandelaar moest nemen voor een grootschalige kredietkaartfraude die eind 2013 aan het licht kwam.

Nog een retailer,  maar dan van een andere soort met name de doe-het-zelfbusiness, presteert ook goed. Lowe's Companies (50,72 dollar, +5,4%)  zag zijn winst en omzet vorig kwartaal mooi stijgen en start net als Abercrombie met een inkooppprogrmma. Gisteren kwam marktleider Home Depot (81,70 dollar, +0,9%) al met beter dan verwachte cijfers. 

De Braziliaanse vliegtuigbouwer Embraer (35,72 dollar, +4,7%) , een concurrent van Bombardier, deelde trots mee dat alle doelstellingen voor 2013 gehaald werden, zowel op het vlak van leveringen als omzet en winst. Einde 2013 beschikte Embraer, dat ook klant is bij Sonaca en Asco in Belgie, over een orderboek van 18,2 miljard dollar, 46 procent meer dan een jaar eerder. Dat is bijna drie keer de jaaromzet van 2013.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud