Advertentie

Intervest O&W ziet bezettingsgraad fors stijgen

Een pand van Intervest Offices & Warehouses in Puurs. ©Intervest Offices

De vastgoedgroep Intervest Offices & Warehouses zag de bezettingsgraad 4 procent stijgen tot 90 procent.

Intervest Offices & Warehouses , dat zowel kantoren als logistieke panden verhuurt, is bezig aan een sterk jaar. De winst steeg in de eerste negen maanden met 12 procent. Per aandeel dikte het EPRA-resultaat, dat een barometer is voor de operationele prestaties, 3 procent aan tot 1,21 euro. Intervest wijst op de hogere huurinkomsten dankzij vijf overnames in de logistieke portefeuille. Die portefeuille groeide met 11 procent tot 735 miljoen euro. De reële waarde van de gebouwen nam 1 procent toe.

Het kantorengedeelte deed het beter dankzij het succes van Greenhouse Brussel, een gebouw met flexibele kantoorruimte en veel gezamenlijke faciliteiten. Tachtig procent is verhuurd. De bezettingsgraad van de totale portefeulle steeg van 86 procent eind 2017 tot 90 procent eind september. 

De kantoren zijn 86 procent gevuld, de logistieke panden 94 procent. Kantoren zijn goed voor 43 procent van de portefeuille, logistiek vastgoed voor 57 procent. Op korte termijn wil Intervest O&W het aandeel kantoren laten groeien tot 60 procent.

Voor heel 2018 herhaalt de onderneming een winst van 1,61 à 1,65 euro te zullen halen. Dat moet uitmonden in een brutodividend van 1,40 euro, wat een rendement van 6,1 procent oplevert.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud