JPMorgan: 'Bpost te duur voor vlakke cijfers'

©Photo News

JPMorgan adviseert zijn klanten Bpost te verkopen. De Amerikaanse zakenbank ziet nog weinig potentieel na de rally dit jaar, zeker omdat het bedrijf zelf vlakke cijfers verwacht.

Bpost verliest maandag 2,2 procent naar 25,24 euro. JPMorgan verlaagt zijn advies voor de postgroep van 'neutraal' naar 'verkopen'. Het koersdoel gaat van 25 euro naar 24,5 euro. 

De voornaamste reden waarom analist Christopher Combe Bpost op zijn verkooplijstje zet, is de opgelopen waardering. Sinds begin dit jaar was het aandeel met zowat een kwart gestegen. Daarmee deed de Belgische postgroep het een pak beter dan zijn sectorgenoten, die dit jaar gemiddeld maar 9 procent wonnen.

Door die stijging noteerde Bpost ook boven Combes oude koersdoel van 25 euro. De analist stond dus voor de keuze: ofwel een hogere richtprijs op het aandeel plakken, ofwel zijn advies naar beneden bijstellen. 

Het werd optie twee, want Combe vindt het moeilijk nog opwaarts potentieel te zien. Zeker omdat ook het management in zijn prognose voor dit jaar een gelijke bedrijfskasstroom (ebitda) en ongewijzigd dividend in het vooruitzicht plaatste. 

Met het bedrijf zelf is er volgens de analist uit de Londense City weinig mis: 'Wij blijven het management hoog inschatten. Maar het rendement oogt gewoon niet meer aantrekkelijk voor het risico dat je loopt.'

Combe is niet de enige die terughoudend geworden is over Bpost. Het aandeel krijgt nu al tien 'houden'-adviezen en vier 'verkoop'-adviezen. Het clubje analisten met een koopadvies is gekrompen tot zeven. het gemiddelde koersdoel bedraagt 25,55 euro, een opwaarts potentieel van amper 1,1 procent. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud