Advertentie

Koen Hoffman nieuwe voorzitter van Fagron

©Sofie Van Hoof

Fagron trekt met Hoffman een zakenbankier met een rijke staat van dienst aan.

Na tien jaar doet de Nederlander Robert Peek, die voorzitter was sinds de afsplitsing van Omega Pharma in 2007, een stap opzij bij Fagron. De Belgische zakenbankier Koen Hoffman neemt over. 

Hofmann maakte vorig jaar in de zomer zijn intrede in de raad van bestuur. Het bedrijf, dat door een ontsilbare overnamedrang op de rand van het faillissement bengelde, onderging de voorbije jaren een complete metamorfose: een nieuw managementteam, nieuwe aandeelhouders en dus ook nieuwe bestuurders. 

Fusies en overnames

Hoffman is momenteel CEO van de vermogensbeheerder Value Square. Daarvoor stond hij als CEO van KBC Securities op de eerste rij bij tientallen overnames, fusies en beursgangen. Die ervaring zal alleszins van pas komen als we Hans Stols, CEO van Fagron, horen spreken. 'Overnames zitten in het dna van Fagron. Dus dat zal opnieuw op de radar komen.'

Hoffman zetelt ook in de raad van bestuurt van Mithra, waar hij net als bij Fagron Marc Coucke tegenkomt. 

Fagron versterkt zijn bestuur verder met Veerle Deprez, die samen met haar broer Hein Deprez de grondvesten legde van wat nu het miljardenbedrijf Greenyard is geworden.  

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud