Lauw jobrapport warmt Wall Street op

Wall Street zette koers naar een achtste record van 2014. Beleggers warmden zich op aan een lauw jobrapport.

Beleggers zijn dus in hun nopjes met het banenrapport voor mei. De jobcreatie is niet te 'warm' dat ze de centraal bankiers er toe zou kunnen aanzetten sneller dan verwacht de stimulus terug te draaien. Anderzijds is ze ook niet te koud om beleggers aan het twijfelen te zetten over het tempo van het economisch herstel.

De Dow Jones sloot 0,5 procent hoger op 16.923 punten en tikte zo af op het achtste slotrecord van 2014. Nasdaq ging 0,6 procent hoger.

Apple koerste 0,3 procent lager op 645,57 dollar. Vanavond nabeurs splitst het waardevolste bedrijf voor het eerst in negen jaar zijn aandeel, in zeven. Het gaat om de vierde splitsing sinds de beursintroductie - tegen omgerekend 2,75 dollar - eind 1980. In 1987, 2000 en 2005 splitste het iconische IT-bedrijf zijn aandeel telkens in twee. Bij de vorige splitsing noteerde het aandeel nog rond 30 dollar. Sindsdien vertwintigvoudigde het aandeel ruim, vooral dankzij het enorme succes van de iPhone. Die in 2007 gelanceerde smarthpone groeide snel uit tot het meest rendabele consumentenproduct ter wereld en genereerde sindsdien vele tientallen miljarden cash. 

De uitschuiver van de dag is voor Hertz. De autoverhuurder biechtte fouten in de boekhouding op. Een passant liet Hertz ook nog eens weten dat de resultaten zwakker dan verwacht evolueren. Het resultaat laat zich raden: Hertz tuimelde 9,1 procent naar 27,73 dollar.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud