opmerkelijk

M&S vervangt dividend door geschenkbon

©AFP

De Britse retailgroep Marks & Spencer gaat niet enkel een dividend uitkeren in cash, maar beleggers belonen met een geschenkbon. Aandeelhouders die kiezen voor uitbetaling op die klantenkaart, krijgen winkelkrediet en een korting van 10 procent.

De 190.000 geregistreerde M&S-aandeelhouders in het VK kunnen voortaan kiezen om tot 1.000 pond (1.392 euro) van hun dividend op te laden op een klantenkaart. Daarmee kunnen ze in de Britse warenhuizen en in de webwinkel van de keten betalen. Wie met de aandeelhouderskaart afrekent krijgt bovendien 10 procent korting.

‘Onze particuliere beleggers zijn ook sommige van onze meest loyale klanten en wij zoeken continu naar manieren hoe wij deze belangrijke groep aandeelhouders kunnen belonen’, zei Amanda Mellor, hoofd corporate governance bij M&S.

Financiële dienstverlener Equiniti leidt de geschenkbon in goede banen en hoopt dat het nieuwe beloningssysteem aanslaat. Het bedrijf zoekt ook andere Britse bedrijven die gebruik willen maken van de dividendkaart.

Ongeveer 30 procent van M&S is in handen van private investeerders. Vorig jaar keerde M&S , dat noteert op de London Stock Exchange, 17 pence per aandeel uit aan de eigenaars. De Britse retailer gespecialiseerd in kleding, huishoudproducten en voeding realiseerde in 2014 een omzet van 10 miljard pond en een nettowinst van 32,5 pence per aandeel. De keten telt bijna 800 winkels in het VK en nog eens 455 in andere landen en stelt bijna 86.000 mensen te werk.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud