Advertentie

MDxHealth tankt 36 miljoen euro

De Amerikaans-Belgische specialist in diagnostica voor urologische kankers MDxHealth heeft via een kapitaalverhoging 36 miljoen euro opgehaald.

De Amerikaans-Belgische specialist in diagnostica voor urologische kankers MDxHealth  heeft via een kapitaalverhoging 36 miljoen euro opgehaald.

De nieuwe aandelen werden via een private plaatsing verkocht aan nieuwe en bestaande Amerikaanse en Europese investeerders. De nieuwe aandelen werden uitgegeven tegen 3,60 euro per aandeel. Dat is een korting van zowat 10 procent tegenover de slotkoers van woensdag (4,03 euro).

Door de kapitaalverhoging stijgt het aantal aandelen MDxHealth van 49,9 tot 59,9 miljoen aandelen, een stijging met een vijfde. 

De bestaande grote aandeelhouders Biovest, het vehikel van Rudi Mariën, en Valiance, een Londens fonds opgericht door de Belg Jan Pensaert, gaven aan dat ze deelnemen aan de kapitaalverhoging. Bij vorige kapitaalrondes lieten de twee referentieaandeelhouders het soms afweten.

MDxHealth zal de nieuwe middelen gebruiken om de groei te versnellen. Het bedrijf gaat de verkoop van zijn prostaatkankertesten promoten bij urologen en ziekteverzekeraars. Daarnaast wil het onderzoeken en testen financieren met het oog op een uitbreiding van de klinische indicaties voor SelectMDx, op een verdere commerciële uitrol van AssureMDx en op de lancering van InformMDx.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud