Advertentie
Advertentie

Merger Monday op Wall Street

©REUTERS

Wall Street ging lager van start. Maar het kwam helemaal goed toen de shutdown tijdelijk werd afgewend.

De sluiting van overheidsdiensten door het uitblijven van een begrotingsakkoord woog aanvankelijk op het gemoed. Toen die shutdown later op de dag tijdelijk werd afgewend, keerden beleggers hun kar. De Dow Jones steeg met 0,5 procent naar een nieuw record. Ook de Nasdaq (+0,8%) en de S&P500 (+0,8%) waren in goeden doen en sloten op nieuwe hoogtes.

Er was niet alleen politiek nieuws. In de farmasector vonden twee overnames plaats. Het Franse Sanofi (-2,9%) koopt het Amerikaanse Bioverativ (+61,7%) en Celgene (+0,3%) trekt 9 miljard dollar uit voor de experimentele kankertherapie van Juno (+27%). En ook de verzekeraar AIG (-0,9%) laat het geld rollen, hij koopt de herverzekeraar Validus (+44,3%) voor 5,6 miljard dollar.

Halliburton (+6,4%) was een van de grootste stijgers. De grote onderaannemer in de olie- en gassector heeft het vierde kwartaal afgesloten met een verlies van 805 miljoen dollar. Dat is te wijten aan twee extra lasten: een van 882 miljoen dollar die samenhangt met de belastinghervorming van president Donald Trump en een afboeking van 385 miljoen dollar op facturen in Venezuela.

Zonder die uitzonderlijke elementen boekte Halliburton een winst van 462 miljoen dollar of 0,53 dollar per aandeel. Meer dan de verwachte 0,47 dollar.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud