Advertentie

'Microsoft op weg naar 1.000 miljard dollar'

Microsoft-CEO Satya Nadella ©Bloomberg

Vergeet Apple. Als het van Morgan Stanley afhangt wordt ... Microsoft het eerste bedrijf van 1.000 miljard dollar.

Terwijl op Wall Street Facebook temidden de algemene remonte van de Dow Jones   - die een forse 2,8 procent won - de socialenetwerkreus Facebook maar blijft klappen krijgen, boekte er één techreus opmerkelijke winst: Microsoft . 's Werelds grootste software-ontwikkelaar trekt een spurt van 7,6 procent naar 93,78 dollar. 

De katalysator is een rapport van Morgan Stanley. Het invloedrijke beurshuis ontpopte zich tot de grootste Microsoft-optimist op Wall Street met een overtuigd koopadvies en een koersdoel van 130 dollar.

Terwijl het gros van Wall Street gok dat Apple - huidige beurswaarde: 850 miljard dollar - het eerste beursgenoteerd bedrijf van 1.000 miljard dollar wordt, ziet Morgan Stanley-analist Keith Weiss die eer mogelijk sneller voor Microsoft weggelegd. Hij voorspelt dat de groep uit Seattle tegen kalenderjaar 2020 50 miljard dollar bedrijfswinst kan draaien, tegen goed 30 miljard vorig jaar. En dat vooruitzicht 'rechtvaardigt een beurswaarde van 1.000 miljard dollar', klinkt het. 

Weiss merkt op dat cloud computing, waarbij bedrijven en particulieren hun software en data niet langer op eigen computer maar op andermans server - in de 'wolk' van het wereldwijde web - opslaan, voor een grote doorbraak staat.

En van die doorbraak kan Microsoft samen met Amazon meest profiteren, dankzij het softwarepakket Office 365 en het cloudplatform Azure. Weiss stipt aan dat Microsoft wat klantenbestand - zeker bij particulieren en KMO's - betreft zijn gelijke niet heeft in de wereld, wat de groep een enorme hefboom verschaft bij de verkoop van zijn cloudaanbod. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud