Advertentie

Mister Quick Step nieuwe voorzitter Deceuninck

©BELGA

Paul Thiers (ex-CEO Unilin) ontpopte zich de voorbije jaren tot investeerder, bestuurder en coach van jonge ondernemers.

Paul Thiers was architect van een van de grootste overnamedeals in de Belgische geschiedenis. Hij was CEO van de houtgroep Unilin toen het bedrijf voor meer dan 2 miljard euro werd verkocht aan het Amerikaanse Mohawk. 

Sinds 2011 is hij bestuurder van Deceuninck, en vrijdag raakte bekend dat hij de nieuwe voorzitter wordt ter vervanging van Pierre Alain De Smedt. Een speciale band met de familie Deceuninck had hij niet, zegt Thiers. Maar net als Unilin zit Deceuninck in de bouwsector.  

Thiers heeft het voorbije jaar regelmatig Deceuninck-aandelen ingekocht. Maar die investering valt in het niets in vergelijking met de rest van zijn vermogen. Hij is een van de ondernemers achter Pentahold, het vehikel waar onder andere ook Filip Balcaen, Marc Saverys en Philippe Vlerick bij betrokken zijn. Ook stak hij centen in technologiefondsen à la Hummingbird en Volta.

Na de verkoop van Unilin besliste hij ook een deel van zijn tijd en centen in jonge ondernemers te steken. Zo hielp hij een ondernemer bij de overname van Typhoon, een West-Vlaamse machinebouwer die met opvolgingsproblemen kampte.

Hij coacht onder andere ook de oprichters van ION (vastgoedontwikkeling) en Urban Crops (containerboerderijen). Verder is hij eigenaar van Origis, gespecialiseerd in hernieuwbare energie. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud