Mylan wijst bod van Teva af

Mylan-voorzitter Robert Coury ©Bloomberg

De Amerikaanse farmareus Mylan wijst categoriek de avances van de grotere rivaal Teva af. Mylan-voorzitter Robert Coury stelt in een nijdige brief vragen bij de kwaliteit van de Teva-aandelen als pasmunt bij een overname.

De Israëlische farmareus Teva biedt 40 miljard dollar op rivaal Mylan. Maar deze laatste ziet zo'n bod helemaal niet zitten.

In een nijdige en lange brief stelt Mylan-voorzitter Robert Coury vragen bij de pasmunt van de overname, vooral aandelen Teva. 'De raad van bestuur van Mylan heeft geen interesse om de aandeelhouders te verplichten pasmunt van lage kwaliteit en hoog risico die aandelen Teva zijn te laten aanvaarden bij een transactie die geen industriële logica heeft', klinkt het. 

Toch slaat Coury de deur niet helemaal dicht. 'We onderhandelen niet, tenzij het startpunt van de onderhandelingen ruim boven 100 dollar per aandeel ligt'. Het bod van Teva waardeert Mylan nu op 82 dollar per aandeel.

Mylan heeft van zijn kant alle moeite van de wereld om Perrigo over te nemen. Perrigo is ons land bekend als overnemer van het Omega Pharma van Marc Coucke. Perrigo stuurde vrijdag nog Mylan een tweede keer wandelen. Mylan hoopt precies door Perrigo over te nemen voldoende groot te worden om uit de handen van Teva te kunnen blijven. 

 

 

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud