Advertentie
Advertentie

Nederlanders kopen Woluwe Shopping

Het Woluwe Shopping Center komt terecht in Nederlandse handen. ©Jan de Meuleneir

Het Woluwe Shopping Center komt in Nederlandse handen terecht. De vastgoedcertificaten Woluwe Shopping Center en Woluwe Uitbreiding zullen binnenkort dan ook van de beurs verdwijnen.

Nieuwe eigenaar wordt Eurocommercial Properties. De Nederlandse beursgenoteerde specialist in shoppingcentra legt 425 miljoen euro op tafel voor het Woluwe Shopping Center, het bekende winkelcentrum aan de rand van Brussel. Het bod van de Nederlanders dateert van oktober vorig jaar.

Uit een mededeling van de vastgoedcertificaten Woluwe Shopping Center en Woluwe Uitbreiding blijkt nu dat de verkooponderhandelingen zijn afgerond en dat er afgelopen vrijdag een overeenkomst werd ondertekend met Eurocommercial Properties.

2.030
opbrengst
Voor het certificaat Woluwe Shopping Center komt de prijs neer op ongeveer 2.800 euro bruto en 2.030 euro netto.

Door de deal zullen de certificaten Woluwe Shopping Center en Woluwe Uitbreiding binnenkort van de beurs verdwijnen. Voor een certificaat Woluwe Shopping Center   bedraagt de biedprijs zo'n 2.800 euro bruto.

250 euro kapitaal van een vastgoedcertificaat kan taksvrij worden terugbetaald, maar op de rest is de roerende voorheffing van 30 procent verschuldigd. De beheerder van het certificaat schat de netto-opbrengst op 2.030 euro. Voor het certificaat Woluwe Uitbreiding   komt de biedprijs neer op ongeveer 1.140 euro bruto en 810 euro netto.

Woluwe Shopping Center sloot vrijdag af op 1.847,40 euro, Woluwe Uitbreiding op 720,20 euro.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud