Advertentie
Advertentie

Nederlandse beurswaakhond onderzoekt voorkennis bij Ziggo

©Bloomberg

Woensdag explodeerde de koers van Ziggo twee keer na berichten over een - weliswaar afgeslagen - overnamebod van grootaandeelhouder Liberty Global. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) is volgens het Financieele Dagblad een onderzoek gestart naar handel met voorkennis.

Op woensdag 16 oktober schreef het Duitse Manager Magazin dat Liberty Global de Nederlandse kabelmaatschappij Ziggo volledig wil inlijven om een Belgisch-Nederlands netwerk te creëren. Het Amerikaanse mediaconcern heeft nu al 28,5 procent van Ziggo in handen, 100 procent van sectorgenoot UPC Nederland en 58 procent van het Belgische Telenet.

Het persbureau Bloomberg maakte een aantal 'nieuwsflashes' op basis van het verhaal in Manager Magazin.

Kort na 13 uur ging het aandeel van Ziggo plotseling 7 procent hoger, met hoge volumes. Rond 13.30 uur liet het bedrijf weten aan het Financieele Dagblad dat het niet wenste te reageren op de geruchten. De koers viel vervolgens ietwat terug.

Een uur later tenslotte kwam Ziggo toch met een statement over het afgeslagen bod van Liberty Global. Daarin stond weinig informatie. Het bod was 'niet voldoende' en het was lang niet zeker of er nog een hoger bod zou komen.

Na het magere bericht van Ziggo ging niet enkel het aandeel van Ziggo, maar ook het aandeel van Telenet (opnieuw) de lucht in.

De Nederlandse toezichthouder AFM pluist momenteel de transacties van woensdag uit. AFM wil vooral weten wie handelde met welke kennis. 

 

 

 

Ziggo kwam vandaag met beter dan verwachte resultaten over het het derde kwartaal naar buiten. Het bedrijf trok meer nieuwe klanten aan dan verwacht. Maar daarvoor spendeerde het kabelbedrijf wel dubbel zo veel aan marketing en promoties als in dezelfde periode van vorig jaar.

Ziggo's omzet steeg met 3 procent tot 391,1 miljoen euro, terwijl de bedrijfskasstroom 2,9 procent zakte tot 220,4 miljoen euro. Analisten mikten op 222 miljoen euro. De nettowinst steeg met 19 procent tot 86,5 miljoen euro. Ziggo herhaalde zijn jaarprognoses: een omzetgroei van ongeveer 1 procent en een stabiele bedrijfskasstroom.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud