Netflix strikt man van 5 miljard

Producer Ryan Murphy met actrice Gwyneth Paltrow ©AFP

Eén man kan wel degelijk het verschil maken. Dat bewijzen Netflix en Chipotle woensdag op Wall Street.

Je kunt niet zeggen dat de aandelenmarkt - in tegenstelling tot de obligatiemarkt - zwaar tobde over de hoger dan verwachte inflatiecijfers en dus het vooruitzicht op een sneller dan verwachte renteverhoging. De Dow Jones  sloot na een licht lagere start 1 procent op 24.894 punten.

Netflix koerste 4,2 procent hoger op 269 dollar. De beurswaarde van de wereldmarktleider in comakijken wipt zo in één trek bijna 5 miljard dollar hoger. En dat is te danken aan één man: Ryan Murphy. De specialist in het onlinestreamen van films en series kondigde gisteren aan de sterproducer weggeplukt te hebben bij Hollywood-studio en rivaal 21st Century Fox. 

De transfer is een scoop voor Netflix en een zware tegenslag voor Fox, voor wie Murphy succesvolle series als 'Glee' en 'American Horror Story' lanceerde. Netflix is niet aan zijn proefstuk toe. Eerder plukte CEO Reed Hastings bij ABC ook al Shonda Rhimes, bedenker van series als 'Scandal' en 'Grey's Anatomy', weg.  

Murphy is niet de enige toptransfer die Wall Street rijkelijk beloont. Chipotle Mexican Grill verstevigde 15,3 procent naar 289,91 dollar. De kwakkelende restaurantketen haalt Brian Niccol binnen als nieuwe CEO.

En die zette de voorbije jaren een andere keten, Taco Bell, weer op de kaart door tegen de trend in te gaan met calorierijke 'verwenmaaltijden' zoals Doritos Locos Tacos. Een cultuurschok voor Chipotle, dat onder de vorige CEO Steve Ellis focuste op gezonde ingrediënten en minachtend deed over de menukaart van rivalen als Taco Bell. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content