Nieuwe baby van Rocket Internet is 750 miljoen waard

Oliver Samwer, CEO van het Duitse Rocket Internet. ©REUTERS

Na Zalando, HelloFresh en Delivery Hero perst het Duitse Rocket Internet nu ook de onlinemeubelwinkel Home24 uit zijn broedkamer. Beleggers lopen storm.

Home24 maakte vrijdag zijn debuut op de beurs van Frankfurt. De beurswaarde schoot meteen 30 procent hoger tot ruim 750 miljoen euro. Home24 is een onlinewinkel waar consumenten producten als sofa's, lampen, matrassen, tapijten, parasols en wastafels kunnen bestellen. 

Het bedrijf  is intussen actief in zeven Europese landen, waaronder België. In Duitsland heeft Home24 ook enkele fysieke winkels en er zijn plannen om ook showrooms in andere landen te openen. 

De omzet van Home24 steeg vorig jaar met 13 procent tot 276 miljoen euro. Winstgevend is het bedrijf nog niet. De brutobedrijfswinst (ebitda) kwam vorig jaar uit op 22 miljoen euro onder nul. Het management verwacht break even te draaien binnen anderhalf jaar. 

Start-upmachine

Met de beursgang haalde het 150 miljoen euro vers kapitaal op, om zijn expansie te versnellen. Rocket Internet had voor de operatie 41 procent van de aandelen in handen en blijft de belangrijkste aandeelhouder. Rocket Internet, met een beurswaarde van 4 miljard euro, blijkt eens te meer een broedkamer te zijn voor talentvalle onlinebedrijven. Het kon eerder al uitpakken met beursintroducties van onder andere Zalando, HelloFresh en Delivery Hero. 

Maar de Berlijnse start-upmachine stokt de laatste twee jaren. Investeringen in nieuwe, grote projecten bleven uit terwijl het bedrijf een oorlogskas van 2,6 miljard euro heeft. CEO Oliver Samwer liet onlangs weten dat geld aan het werk te zetten in domeinen als financiële technologie (fintech) en artificiële intelligentie. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud