Nieuwe superfan voor Amazon

Amazon-CEO Jeff Bezos. ©REUTERS

De Amerikaanse beurzen weten woensdag niet goed welke richting uit. Amazon spint garen uit een superkoersdoel van Morgan Stanley.

De Dow Jones noteert kort na de opening quasi vlak. De Nasdaq wint 0,2 procent.

De markten zijn blij met het handelsakkoord tussen de VS en Mexico. Maar nu is het uitkijken of Canada zich bij het akkoord aansluit en hoe de relaties tussen de VS en China evolueren. Voorbeurs bleek dat de Amerikaanse economie in het tweede kwartaal met 4,2 procent op jaarbasis groeide, wat hoger is dan de initiële raming (+4,1%).

Volgens The New York Post staat de soepmaker Campbell niet (langer) te koop. Eerder was er speculatie over een bod van Kraft Heinz. Activist Dan Loeb dringt daarop aan. Campbell noteert quasi vlak.

De Amerikaanse president Donald Trump waarschuwde dinsdagavond Google , Twitter  en Facebook  om 'voorzichtig' te zijn. Volgens Trump begeven de bedrijven zich op 'glad ijs'. Trump waarschuwde de sociale mediabedrijven eerder al van discriminatie. De uitspraken hebben weinig effect op de koersen.

Meer impact heeft het beurshuis Morgan Stanley op Amazon . Het koersdoel stijgt van 1.850 naar 2.500 dollar. Dat impliceert een waardering van 1.200 miljard dollar. Het advies luidt uiteraard kopen. Geen enkele andere analist op Amazon (het zijn er 41) heeft een hoger koersdoel. Amazon wint 1,4 procent.

'Amazon geniet van snelgroeiende inkomstenstromen met hoge marge, met name in advertenties, abonnementen en clouddiensten. Dat zal de rendabiliteit verder opdrijven en zorgen voor hogere winstprognoses', zegt analist Brian Nowak.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud