Nieuwkomer in strijd om goedkoopste beurstransacties

Een trader op de beursvloer van Moskou. ©REUTERS

De Nederlandse prijsbreker Tradealot komt begin volgend jaar naar België. Aandelentransacties zouden ruim de helft goedkoper zijn dan bij de concurrentie.

De Nederlandse prijsbreker Tradealot start in het eerste kwartaal van 2019 met aandelentransacties, en valt meteen ook België en Luxemburg binnen. De 35-jarige oprichter Paul Lamain gaat er prat op dat zijn tarieven 50 tot 70 procent lager zullen zijn dan die van de belangrijkste rivaal, DeGiro.

‘Er is alleen plaats voor de allergoedkoopste, je wil niet tweede zijn in deze markt,’ klinkt het zelfverzekerd. ‘Beleggers kijken vandaag alleen maar naar de prijs. Als ze die omlaag krijgen is dat een eerste stukje van hun rendement. Zo maken ze sneller winst.’ Hoe hij zo ver onder de huidige tarieven kan duiken wil Lamain nog niet kwijt, omdat andere brokers zich dan kunnen aanpassen. ‘Wanneer we live gaan zal alles duidelijk worden.’

Naar eigen zeggen staan er al meer dan 20.000 beleggers op de wachtlijst. Tradealot werkt momenteel een obligatieuitgifte af van om en bij de 3 miljoen euro. Het obligatierendement beloopt 8 procent op 5 jaar. Tradealot zal samenwerken met een partner die een banklicentie heeft in de eurozone. Lemain wil nog niet niet kwijt wie die partner is.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud