Nyrstar geliefkoosd aandeel bij shorters

©Nyrstar

Volgens de website van de FSMA hebben verschillende fondsen de voorbije weken een gezamenlijke shortpositie van ruim 6 procent in Nyrstar opgebouwd.

Daarmee is Nyrstar het geliefkoosde speeltje van shorters op de Brusselse beurs. Het aandeel staat onder hevige druk omdat de problemen in het bedrijf maar niet opgelost raken. De mijnen blijven verlieslatend, de ombouw van een site in australië kost meer dan gebudgetteerd, de schuldenberg loopt op en in mei volgend jaar moet het een obligatie terugbetalen.

De nieuwe CEO wil daarom in de komende weken drastische beslissingen nemen om de balans te versterken. Een nieuwe kapitaalronde lijkt onafwendbaar. 

In afwachting van maatregelen, verlaagt Moody's vandaag de kredietvooruitzichten voor Nyrstar tot 'negatief'. De rating blijft op B3 - junk dus - staan maar een verdere verlaging is niet uitgesloten. 

'In de huidige zinkmarkt blijft Nyrstar financieel zeer kwetsbaar', klinkt het. Moody's zegt Nyrstar van het strafbankje te halen indien het er in slaagt de zorgen over de liquiditeit in 2016 weg te nemen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud