Ook Wall Street worstelt met Chinese draak

De Chinese koersval heeft ook op Wall Street impact. ©AFP

Wall Street volgt in het spoor van de Europese beurzen en gaat lager door de Chinese koersval.

Ook op Wall Street waren de Chinese spoken rond. De beurs van Shanghai ging maandag 8,5 procent lager, een record. Het doet vragen rijzen over de gezondheid van de Chinese economie, de tweede grootste ter wereld. Dat Philips in zijn sterke resultaten vragen stelt bij de Chinese afdeling, doet geen goed. Zowel de Dow Jones als de Nasdaq verliezen bijna een procent. 

Het aandeel van  Fiat Chrysler kreeg zowel op de beurs van Milaan als op die van New York een stevige klap. De Italiaans-Amerikaanse autobouwer had zondag een recordboete gekregen van de Amerikaanse autoriteiten. Fiat Chrysler moet 105 miljoen dollar (95 miljoen euro) betalen omdat een terugroepactie fout is gelopen.

Het gaat het om de Ram, het paradepaardje van het autobouwer. Fiat Chrysler riep in twee fases pick-ups van dat type terug. Maar zelfs na de terugroepactie bleven problemen opduiken in het stuurcompartiment. Boven op de boete moet Fiat Chrysler de eigenaars van de pick-ups ook nog aanbieden om de auto te herstellen of hem zelfs terug te kopen.

De Amerikaanse autoriteiten lijken met deze boete voor Fiat Chrysler een hardere aanpak van autodefecten te volgen. De vorige recordboete was voor Honda, dat in januari 70 miljoen dollar moest betalen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud