Overgevoeligheid op Wall Street

Ook Wall Street temperde de verliezen die maandag op de koerstabellen werden gezet. Maar daarbij werd opvallend fors gereageerd op zowel positief als negatief nieuws.

De Dow Jones herstelde 0,7 procent tot 13.979,30 punten. De kaap van 14.000 punten blijft dus binnen handbereik, al wordt het afwachten of en wanneer die kaap duurzaam kan worden gerond. De S&P500 won 1 procent tot 1.511,29 punten. De Nasdaq steeg 1,3 procent tot 3.171,58 punten.

Alles speelde zich af in de schaduw van Dell, dat door een consortium rond oprichter Michael Dell van de beurs wordt gehaald. Dat consortium biedt 13,65 dollar per aandeel; het aandeel zelf sloot 1,1 procent hoger op 13,42 dollar.

In negatieve zin viel Yum! Brands op. De uitbater van fastfoodketens Taco Bell en KFC verloor 2,9 procent tot 62,08 dollar. Het bedrijf kwam maandag met zijn vierdekwartaalresultaten. Daaruit blijkt dat de problemen met KFC in China tot heel wat kopzorgen leiden. De Chinese overheid voert een onderzoek naar de gevogelteleveranciers van de fastfoodketen in het land, en dat onderzoek weegt op de prestaties. Yum! voorspelt dan ook dat de winst in het komende boekjaar zal dalen, terwijl het bedrijf tot dusver uitging van een groei met 10 procent.

De winnaars waren in de meerderheid, al werd goed nieuws disproportioneel fors beloond. Zo veerde de maker van online spelletjes Zynga 7 procent op tot 2,74 dollar. Al wat daarvoor nodig was, is een koopadvies van Bank of America.

Een gelijkaardig verhaal bij BlackBerry, het bedrijf 'formerly known as' Research in Motion. Die koerste 6,9 procent hoger tot 16,02 dollar. De aanleiding was een interview dat topman Thorsten Heins heeft gegeven. Daarin liet hij weten dat de eerste verkopen van de nieuwe smartphone Z10 'bemoedigend' zijn en dat de kopers vaak de overstap maken van een ander platform. Of hij daarmee verwijst naar iOS van Apple, Android van Google of Windows Phone is niet duidelijk.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud