Advertentie

'Overname van Galapagos? Nee, nog niet.'

©BELGAIMAGE

Galapagos schiet naar een nieuw record. Het beurshuis Jefferies denkt dat het aandeel van de biotechnologiegroep nog eens 30 procent kan stijgen.

Jefferies verhoogt het koersdoel voor Galapagos tot 73 euro. Nog geen zes maanden geleden hanteerde het Amerikaanse beurshuis een koersdoel van 24 euro, wat meteen illustreert welk uitzonderlijk parcours Galapagos dit jaar heeft gereden. Dit dankzij de sterke testresultaten voor reumamiddel filgotinib, die de perfecte geloofsbrief vormden voor een succesvolle beursgang op Nasdaq, waarmee het bedrijf nu ruim 400 miljoen euro cash in huis heeft.

Maar volgens Jefferies kan het aandeel - op basis van de slotkoers van gisteren - nog eens 30 procent stijgen.

Filgotinib heeft het potentieel om een 'paradigm shift' in gang te zetten in de reumamarkt. Analist Peter Welford verwacht dat filgotinib snel marktaandeel zal winnen aangezien patiënten het medicijn slechts één keer per dag moeten slikken (in plaats van inspuiten) en aangezien het medicijn bij vele patiënten al snel resultaten oplevert.

We rekenen nu op piekverkopen van 4 miljard dollar per jaar.

Welford rekent nu op piekverkopen van 4 miljard dollar per jaar, 60 procent meer dan zijn eerdere prognose. Het medicijn moet evenwel nog de laatste patiëntenproeven overleven eer het op de markt mag komen, maar die kans schat Welford al op 70 procent.

Intussen blijft het wachten op een beslissing van partner AbbVie. Die zal hoogstwaarschijnlijk 200 miljoen dollar betalen om het onderzoek naar filgotinib verder te zetten en het later te commercialiseren. Welford verwacht een beslissing begin oktober. Enkele maanden later kan daar nog eens 50 miljoen dollar bijkomen als (uit een fase 2-studie) ook blijkt dat het middel geschikt is om de ziekte van Crohn te behandelen.

Een overnamebod van AbbVie? Nee, niet op korte termijn.

Of zal AbbVie gewoon een overnamebod op het hele bedrijf lanceren? 'Nee', denkt Welford. 'Niet op korte termijn. Grote farmabedrijven willen heel zeker zijn van hun stuk. Ze verkiezen daarom pas een bedrijf over te nemen als er ook resultaten zijn van de laatste studies en de marktlancering heel dicht bij is, ook al ligt de overnameprijs dan hoger. Bovendien werken AbbVie en Galapagos ook samen in het onderzoek naar een middel tegen de taaislijmziekte. Vermoedelijk zullen er in 2017 belangrijke studieresultaten volgen en die kunnen een extra stimulus zijn voor een overnamebod.'

©Jefferies

In zijn waardering houdt Welford momenteel enkel rekening met filgotinib (57 euro per aandeel), cash (12 euro per aandeel) en het onderzoek naar taaislijmziekte (3,5 euro per aandeel). Dat laatste onderzoek zit nog in een vroeg stadium, maar aangezien voor miljoenen patiënten nog geen oplossing bestaat, hebben beleggers er toch al oren naar. In oktober maakt Galapagos vermoedelijk de eerste tussentijdse resultaten van kleine patiëntenproeven bekend.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud