'Perfect' jobrapport houdt geen stand op Wall Street

Wall Street heeft een bar slechte week gepast lager afgesloten. Het banenrapport leek, ondanks de misser, het sentiment te stutten, maar daar bleef bij de slotbel niets meer van over.

De Dow Jones ging de dag uit met een verlies van 0,4 procent tot 16.493,37 punten. De S&P500 verloor 0,3 procent tot 1.925,15 punten. De Nasdaq zakte 0,4 procent tot 4.352,64 punten.

De dag begon nochtans goedgemutst. De cijfers over de Amerikaanse arbeidsmarkt vielen tegen, maar niet te hard. Het perfecte recept om de Fed een boodschap te geven dat de Amerikaanse centrale bank best voorzichtig omspringt met de afbouw van de stimulus. Ook de cijfers over de bouwuitgaven en de industriële activiteit wezen in die richting. Maar dat trio toonde ook aan dat het economische herstel in de VS sputtert, en dat besef bleek zwaarder door te wegen. 

Het professionele sociale netwerk LinkedIn liet het niet aan zijn hart komen en spurtte 11,7 procent hogertot 201,78 dollar. Het bedrijf wordt zo beloond omdat het erin is geslaagd om een trend van vertragende omzetgroei te keren. De winst per aandeel, gezuiverd van eenmalige elementen, klokte bovendien af op 51 dollarcent, afgetekend meer dan de 39 cent per aandeel die de analisten hadden voorspeld.

De cameraproducent GoPro maakte de tegengestelde beweging met een duik van 14,6 procent tot 40,97 dollar. Het bedrijf publiceerde donderdag zijn eerste kwartaalrapport sinds zijn beursdebuut in juni. Sinds dat debuut, aan 24 dollar per aandeel, heeft het aandeel al flinke schommelingen gekend. Een wilde rit die veel weg heeft van het stuntwerk waar veel met GoPro-camera's uitgeruste waaghalzen zich graag mee uitleven.

Die kwartaalcijfers oogden echter niet spectaculair, wat meteen de koersval verklaart. GoPro zag het verlies oplopen tot 19,8 miljoen dollar. Dat bleek een goede aanleiding voor beleggers van het eerste uur om winst te nemen. Het aandeel staat, zelfs met het verlies van gisteren, nog altijd bijna 80 procent boven zijn introductieprijs.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud