Advertentie

Pinterest is helft meer waard

Pinterest ©pinterest

Het sociaal netwerk Pinterest heeft voor de tweede keer dit jaar extra kapitaal opgehaald bij investeerders. De operatie waardeert het bedrijf, dat vandaag nog geen inkomsten haalt, op 2,8 miljard euro, de helft meer dan acht maanden geleden.

Pinterest werkt als een soort virtueel prikbord. De populariteit van het sociaal netwerk is in zijn driejarig bestaan enorm toegenomen. 46 miljoen mensen maken er vandaag al gebruik van.

Met een nieuwe kapitaalronde bij de bestaande investeerders haalt de start-up 225 miljoen dollar (164 miljoen euro) op. Eerder dit jaar kon het sociaal netwerk zijn geldschieters al eens warm maken voor een geldinjectie van 200 miljoen dollar. Het verse geld kleeft een prijskaartje op het bedrijf van 3,8 miljard dollar.

Tot op vandaag haalt het bedrijf geen inkomsten binnen. Twee weken terug kondigde Pinterest wel aan dat het gestart is met de introductie van advertenties op zijn site. Gebruikers geven op het sociaal netwerk hun voorkeuren aan en delen die met elkaar. Dat maakt de site erg interessant voor adverteerders.

Het kapitaal moet dienen om 'agressiever' te groeien, deelde medeoprichter en CEO Ben Silbermann mee. Overnames sluit de topman niet uit. En net als andere sociale netwerken als Facebook en Twitter moet Pinterest op zoek naar een manier om uit zijn model en gebruikers inkomsten te genereren.

Wat Wall Street bevalt aan Pinterest is dat het veel mobiele gebruikers kan bekoren. Het belang van mobiel internet neemt hand over hand toe, een evolutie die zich de komende jaren alleen maar zal doorzetten. Bovendien staat het sociaal netwerk, dat nu vooral in de VS en aantal Europese landen populair is, nog maar het begin van zijn wereldwijde expansie.

Of Pinterest ook naar de beurs zal trekken zoals Facebook vorig jaar en Twitter binnenkort is nog niet duidelijk, maar zoals gebleken bij de andere voorbeelden is er een limiet aan de groei met private kapitaalrondes.   

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud