Portefeuille Brederode rondt kaap van 2 miljard

Pierre Van der Mersch, de voorzitter van Brederode ©Thierry du Bois

De waarde van de beleggingsportefeuille van Brederode heeft voor het eerst de symbolische grens van 2 miljard euro overschreden.

De portefeuille van de holding van de familie van der Mersch is ongeveer gelijk verdeeld over private equity en beursgenoteerde effecten.

Sinds het halfjaarbericht van begin september investeerde Brederode bijkomend voor 192 miljoen euro in private equity. De holding investeerde enerzijds 108 miljoen euro, maar desinvesteerde anderzijds voor 100 miljoen euro. Daarnaast schreef Brederode in op 8 nieuwe fondsen voor een totaal bedrag van 172 miljoen euro. Hierbij dienen nog twee mede-investeringen toegevoegd voor een bedrag van 15,1 miljoen euro en enkele aanvullende verbintenissen ten opzichte van bestaande fondsen, aldus een persbericht.

Inclusief dividenden bedraagt de totale prestatie van de portefeuille sinds begin dit jaar 19 procent voor private equity en 6 procent voor aandelen.

Eind november werd de netto-actiefwaarde per aandeel geraamd op 70,1 euro tegen 63,2 euro eind 2017.

Inclusief de uitkering aan de aandeelhouders van 0,85 euro per aandeel in mei 2018 bedraagt de geraamde waardestijging 12 procent, zegt Brederode nog.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud