PREVIEW Bekaert: progressief beterschap?

Bekaert-CEO Matthew Taylor. ©ID / photo agency

Beleggers hopen van CEO Matthew Taylor minstens te horen dat de staaltechnologiegroep op koers zit om de winstmarge van 2017 te evenaren.

Woensdag voorbeurs is er in het midden van een stortvloed van resultaten vlak voor Hemelvaart de korte kwartaalupdate van Bekaert  . De lat ligt niet erg hoog. De staaltechnologiegroep waarschuwde bij de publicatie van de jaarcijfers in februari dat de eerste jaarhelft moeilijk zou blijven, als gevolg van de dure euro en dito grondstoffenprijzen.

De boodschap dat Bekaert een doorbraak heeft geboekt in het onderzoek naar een nieuwe zaagdraadtechnologie - een kleine, maar vrij lucratieve markt waar de groep zich in 2017 de kaas van het brood had laten eten - zorgde maar even, exact één dag, voor soelaas. 

KBC Securities rekent voor het eerste kwartaal op 1,08 miljard euro omzet, een groei van 2 procent. Dat zou eigenlijk op zich al een succes zijn. Het eerste kwartaal van 2017 was met een organische groei van 10 procent namelijk beresterk, dankzij een boomende automarkt. Een stabilisatie zou dus een opsteker betekenen, zeker gelet op de jaar op jaar fors goedkopere dollar en de verkoop van de Braziliaanse joint venture Sumaré aan ArcelorMittal. 

In de update verschaft Bekaert alleen omzetcijfers. Maar logischerwijs rekenen beleggers wel op een herhaling van de belofte dat er 'progressief beterschap' zal zijn in de loop van 2018. Daardoor zouden de winstmarges over heel het boekjaar in lijn met die van 2018 liggen. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud