Advertentie
Advertentie

Renault pakt uit met recordwinst

Carlos Ghosn, CEO en voorzitter van Renault. ©REUTERS

Renault, dat nog eens vier jaar langer bestuurd zal worden door Carlos Ghosn, boekte vorig jaar meer dan 5 miljard euro nettowinst.

Renault, dat voor 15 procent eigendom is van de Franse staat, boekte vorig jaar een omzetgroei van 14,7 procent. Het is het vijfde jaar op dat Renault de omzet ziet toenemen.  De operationele winst steeg zelfs met meer dan 17 procent tot 3,8 miljard euro. De nettowinst kwam boven 5 miljard euro uit, een nieuw record en een eind boven de analistenverwachtingen.

Het bedrijf heeft meerdere merken in huis: Renault, Dacia, Lada en Alpine. Het heeft bovendien een minderheidsbelang in Nissan dat op zijn beurst de grootste aandeelhouder is van Mitsubishi. Met alle merken samen onttroonde de groep onlangs Volkswagen als grootste autoproducent ter wereld.

De resultaten bij Avtovaz - het Russische autobedrijf waarin Renault sinds 2014 een meerderheidsbelang heeft - beginnen te beteren. De verliescijfers uit het verleden zijn bijna weggewerkt en de verkoop van Lada steeg vorig jaar met 17 procent. 

De Raad van Bestuur besliste dat Carlos Ghosn, die als sinds 2005 CEO is, er nog eens vier jaar zal bijdoen. Hij krijgt met Thierry Bolloré een nieuwe nummer twee naast zich. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud