Renovaties wegen op winst Leasinvest

The Crescent, het bedrijvencentrum van Leasinvest in Anderlecht ©Leasinvest

De vastgoedgroep verwacht over heel 2015 een lagere winst, maar belooft niettemin een stabiel dividend.

Leasinvest Real Estate zag over de eerste helft van 2015 de huurinkomsten miniem teruglopen tot 25,1 miljoen euro.

Het netto courant resultaat - de basis voor de dividenduitkering van een bevak - ging echter ruim een tiende lager naar 11,1 miljoen euro of 2,25 euro per aandeel. Dat courant resultaat maakt abstractie van twee boekhoudkundige meer- of minwaarden die het nettoresultaat van een bevak alle richtingen doen uitzwiepen. Het gaat om de markttoets van zowel de portefeuille als de rente-indekking.

De boosdoener zijn de hogere vastgoedkosten, vooral dan de kosten om oudere kantoorgebouwen zoals Monnet in Luxemburg en Square de Meeus in Brussel te renoveren. Voor heel 2015 verwacht Leasinvest een lagere courante nettowinst. Toch zou het dividend stabiel blijven. Dat kan omdat de groep traditioneel een relatief conservatieve dividendpolitiek voert: vorig jaar vertegenwoordigde het brutodividend van 4,55 euro 86 procent van de courante winst van 5,28 euro per aandeel. 

Leasinvest vermindert al enkele jaren het belang van de kwakkelende Belgische kantorenmarkt, ten voordele van Luxemburgse kantoren, retail en logistiek.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud