Retail Estates rondt kapitaalronde af

Retail Estates-voorzitter Paul Borghgraef

Aandeelhouders die niet intekenden, ontvangen 1,17 euro per inschrijvingsrecht.

Retail Estates heeft zijn hele kapitaalronde afgesloten. Tijdens de publieke ronde, met voorkeurrecht voor de bestaande aandeelhouders, bracht de specialist in winkelvastgoed 88,4 procent van de nieuwe aandelen aan de man. 

Met zes voorkeurrechten konden beleggers op één nieuw aandeel inschrijven, tegen 60,50 euro per stuk

De niet-uitgeoefende voorkeurrechten werden dinsdag als zogenaamde 'scrips' geveild voor grote beleggers. De aandeelhouders ontvangen per verkochte scrip na aftrek van kosten 1,17 euro

Retail Estates verkocht 1,26 miljoen nieuwe aandelen en haalt zo 76,22 miljoen euro op. Het management liet al weten dat het geld niet de kast blijft liggen en er voor 66 miljoen euro al 'een bestemming is gevonden'. 

Tijdens de veiling was de handel in het aandeel geschorst. Bij de hervatting van de handel noteert Retail Estates 0,5 procent lager op 68,07 euro. 

De kapitaalronde kwam er midden een moeilijke periode voor de vastgoedsector. Die noteerde tot voor kort op recordhoogte, maar ging eerder deze maand door de rente-opstoot mee kopje-onder. Een wat hogere rente maakt vastgoedaandelen met hun stabiel en hoog dividendrendement iets minder aantrekkelijk. 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud