Advertentie
Advertentie

Retailers in hun hemd gezet

De beurzen in New York sloten opnieuw lager. Ondanks opbeurend economisch nieuws. De kledingretailers presteerden ondermaats.

Het tekort op de Amerikaanse handelsbalans is in juni dan wel gedaald met bijna een kwart tot 34,2 miljard dollar, dat belet niet dat de Dow Jones 0,6 procent verloor tot 15.519 punten. De Nasdaq zakte 0,7 procent tot 3.666 punten en de sterindex S&P500 leverde 0,6 procent in tot 1.697 punten. De wat perverse redenering bij beleggers luidt dat als het beter gaat met de economie de Fed misschien sneller zijn monetair stimuleringsprogramma zal afbouwen.

Toch is het geleden van de herfst van 2009 dat het verschil tussen invoer en uitvoer nog zo klein was. Met dat positieve nieuws in het achterhoofd, heeft het er alle schijn van dat het definitieve groeicijfer voor de Amerikaanse economie in het tweede kwartaal hoger zal uitkomen dan de eerder geschatte 1,7 procent, zo menen economen. Dat is logisch: de netto-uitvoer is één van de vier componenten van het bruto binnenlands product. En dus kan een stevig spenderend buitenland een tweede motor vormen voor groei, naast de traditioneel al goed spenderende Amerikaanse consument. 

De sector die het meest van zijn pluimen liet was die van de kledingzaken.

American Eagle Outfitters (17,57 dollar, -12,0%) verliest ruim 16 procent nadat de keten gisteren na beurs met een winstcijfer kwam dat onder de verwachtingen lag. De verkoop van dameskleding was ronduit teleurstellend. Abercrombie & Fitch Co. (49,57 dollar, -4,1%) volgt in het zog van zijn sectorgenoot en is één van de sterkste dalers van de S&P-500.

J.C.Penney Co. (13,28 dollar, -3,9%) viel terug tot zijn laagste niveau in 12 jaar nadat een analist van Morgan Stanley tegenvallende resultaten voorspelde. Ze vreest ook dat de verkoper van dames- en mannenkleding meer cash verbrandde dan eerst gedacht. Ook Macy's (48,44 dollar, -3%), één van de grootste ketens voor kleding en accessoires, deelt in de brokken.

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud