Retailers snoepen Wall Street winst af

Op Wall Street zijn de indexen gisteren verdeeld gesloten. Optimisme over de beslissing van de Chinese centrale bank om de rente intact te houden kreeg tegenwind uit de retailsector.

De Dow Jones sloot uiteindelijk 0,2 procent hoger. De S&P500 sloot vlak. De Nasdaq viel uit de toon met een verlies van 0,5 procent, onder andere door de zwakke prestatie van enkel retailers in de beurskorf.

Dat detailhandelaars als JC Penney (-3,3%) en Urban Outfitters (-2,8%) het lieten afweten, had geen concrete aanleiding. Mogelijk ondervonden de aandelen wat zenuwen omtrent de kleinhandelsomzet van november, die morgen wordt gepubliceerd.

Ook computerfabrikant Dell eindigde in het rood (-3,8%). Het bedrijf neemt, na maanden speculatie, dataopslagspecialist Compellent over. Industrieel concern General Electric (-0,6%) neemt van zijn kant het Britse oliedienstenbedrijf Wellstream over.

Apple hoorde wel bij de winnaars (+0,4% tot 321,67 dollar). Goldman Sachs nam de specialist in consumentenelektronica op in zijn ‘conviction buy list’, met een koersdoel van 430 dollar. Dat betekent een opwaarts potentieel van 34 procent. Goldman Sachs rekent op verbeterende marges en een resem productlanceringen in 2011.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud