Rudi Mariën stapt deels uit Biocartis

©Lieven Van Assche

Rudi Mariën verkoopt de helft van zijn aandelenbelang in het diagnosticabedrijf Biocartis.

Rudi Mariën, die nog 7,8 procent van Biocartis bezit, heeft het proces ingezet om maximaal 2 miljoen Biocartis-aandelen te verkopen. Aan de huidige aandelenkoers kan dat zo'n 25 miljoen euro opleveren.

Wat de verdere plannen van de investeerder zijn, is onduidelijk. Er geldt alleszins een lock-up van 90 dagen tijdens dewelke hij zijn resterende aandelen niet kan verkopen.

Na de aanstelling van een nieuwe CEO vorig jaar en na de lenteschoonmaak in de raad van bestuur van enkele weken geleden is ook het aandeelhouderschap aan een opfrisbeurt toe. Mariën, die tot voor kort voorzitter was, is een van de belangrijkste aandeelhouders. Hij moet enkel de investeringsfondsen van de farmabedrijven Johnson & Johnson en Debiopharm laten voorgaan.

Weinig inspirerend

Mariën was een van de eerste investeerders in Biocartis en stak oprichter Rudi Pauwels centen toe nog lang voordat het bedrijf in 2015 naar de beurs trok. Imponerend kan je de beurscarrière van Biocartis niet noemen. Het trok naar de beurs aan 11,50 euro en sloot donderdag af op 13 euro, goed voor een magere winst van 10 procent. 

Of Rudi Mariën te vroeg casht, zal de toekomst uitwijzen. Volgens het beurshuis Berenberg, dat de aandelentransactie in goede banen leidt, is het een kwestie van geduld hebben. In een uitgebreid rapport stelden analisten vorig jaar dat de omzet van Biocartis tegen 2020 zal vertienvoudigen en dat het bedrijf tegen dan eindelijk break-even zal draaien. Eerder tegenvallende voorspellingen van het management voor dit jaar wijzen er evenwel op dat de weg omhoog geenszins lineair zal zijn. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content