S&P500 gaat bij slot opnieuw naar record

De speech van Fed-voorzitster Janet Yellen van gisteren, waarin ze duidelijk maakte dat de stimulusmaatregelen niet sneller dan verwacht zullen worden afgebouwd, werkte ook dinsdag nog door op Wall Street. Nieuwe stijgingen leidden tot een record voor de S&P500 op meer dan 1.885 punten.

De boodschap van Janet Yellen van maandag, dat de stimulus niet versneld teruggedraaid wordt bij gebrek aan een duidelijker herstel van de arbeidsmarkt, werkte gisteren nog door.

Dat de PMI, de indicator van de aankoopdirecteurs, voor de industrie lichtjes tegenviel - een status quo op 55,5 punten waar 56 was verwacht - kon de pret niet drukken. De belangrijkste indices gingen vlot hoger en sloten ook in de plus: de Dow Jones met bijna 0,5 procent, de S&P 500 (+0,7%) eindigde op een nieuw ­recordniveau boven 1.885 punten, en de Nasdaq Composite deed er zelfs goed 1,6 procent bij.

In het Congres werd Mary Barra, de CEO van General Motors, op de rooster gelegd over de vraag waarom de autobouwer niet veel sneller ingreep toen duidelijk werd dat een haperend sleutelcontact tot dodelijke ongevallen kon leiden. Nu lopen er terugroepprogramma’s voor miljoenen wagens, maar waarom niet eerder? Want uit documenten blijkt dat GM al in 2001 het probleem kende. In het begin van de dag schoof GM aardig hoger, maar tegen het slot ging het toch 0,2 procent lager. Barra hield vol niet te weten waarom met zo’n vertraging was gereageerd, maar ze bood haar verontschuldigingen aan en beloofde dat antwoorden zullen volgen. GM trok ook een specialist in schadevergoedingen aan.

Yahoo ging hoger (+1,45%) door een bericht, op basis van anonieme bronnen, dat het gesprekken voert over een overname van News Distribution Network, een online videodienst. Dat zou een aanwinst zijn in de strijd tegen Google, dat met YouTube een grote schare gebruikers en adverteerders naar zich toe trekt.

Caterpillar (+0,4%) had geen last van het bericht dat de Senaat besluit dat de bouwer van bouwvoertuigen 2,4 miljard dollar aan belastingen vermeed door winsten uit de verkoop van onderdelen onder te brengen bij een Zwitsers dochterbedrijf. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud