Advertentie

S&P500 koerst naar recordhoogte

Wall Street is goedgemutst aan de maand augustus begonnen. Degelijke cijfers over de Amerikaanse economie tilden de S&P500-index voor de eerste keer ooit boven de 1.700 punten.

De Dow Jones eindigde 0,8 procent hoger op 15.628,02 punten. De S&P500 deed er 1,3 procent bij tot 1.706,87 punten, meteen de eerste keer dat de index boven de 1.700 punten sloot. De Nasdaq steeg 1,4 procent tot 3.675,74 punten.

De Amerikaanse economie houdt vast aan een degelijk hersteltempo, zonder dat het de Fed dwingt om snel het stimulusprogramma af te bouwen. Ditmaal kwam het goede nieuws van de industrie, met beter dan verwachte cijfers over zowel de fabrieksactiviteit als het ondernemersvertrouwen in de sector.

In dat algemeen positieve klimaat had Procter & Gamble goed nieuws. 's Werelds grootste producent van huishoudgoederen zag de winst in het afgelopen kwartaal minder sterk dan verwacht afnemen. Het bedrijf mikt voor het volledige boekjaar op een winstgroei die 'minstens even hoog moet liggen dan vorig boekjaar'. Het aandeel won 1,6 procent tot 81,61 dollar.

Het tegengewicht kwam van oliegigant ExxonMobil, die voor de dikste rode stip binnen de Dow zorgde. ExxonMobil heeft in het tweede kwartaal bijna 60 procent minder winst geboekt dan een jaar eerder. Dat komt vooral omdat eenmalige winsten wegvielen en de raffinagemarges lager lagen. Het aandeel kreeg dan ook een tik van 1,1 procent tot 92,73 dollar.

De meest in het oog springende beweger was Yelp. Dat is een website waar gebruikers commentaren kunnen nalaten over hun ervaringen bij horecagelegenheden. De recensiewebsite is een typisch product van de jongste generatie dotcombedrijven die naar de beurs trok. Een dergelijk jong bedrijf kan moeilijk al winst boeken, maar het kwartaalverlies kwam lager dan verwacht uit, terwijl de omzetprognose boven de verwachtingen werd gelegd. Het aandeel knalde 23,2 procent hoger tot 51,50 dollar. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud