Schatkist verkoopt ook in 2013 aan bodemrente

Het Agentschap van de Schuld heeft vandaag voor 4 miljard euro aan tienjaarsobligaties verkocht. Het was de eerste aanbesteding van lineaire obligaties (OLO’s) van het jaar. De rente ligt met 2,36 procent bijzonder laag.

Er was voor 7,7 miljard euro vraag naar het Belgisch schuldpapier. De rente bedraagt 2,36 procent, 194 basispunten minder dan bij een gelijkaardige verkoop op hetzelfde tijdstip vorig jaar, meldt Anne Leclercq, directeur marktoperaties bij het Agentschap van de Schuld. Toen verkocht de schatkist voor 4,5 miljard euro aan tienjaarsobligaties.

Leclercq spreekt van een ‘geweldig laag rendement’. Dat ligt weliswaar iets boven het tarief dat de schatkist betaalde bij de vorige schuldverkoop in november. ‘Toen haalden we maar 855 miljoen euro op’, nuanceert Leclercq. ‘Hoe meer geld je ophaalt, hoe meer je er ook voor moet betalen. Bovendien was de looptijd van het verkochte papier toen enkele maanden korter dan nu.’

Het Agentschap van de Schuld plant dit jaar voor 37 miljard OLO’s te verkopen. Vorig jaar prefinancierde de schatkist al zo’n 7 miljard euro.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud