Smith & Wesson knalt lager

De Amerikaanse beurzen kenden een quasi rimpelloze en vlakke handel. De koersen trappelen ter plaatse na de recordkoers eerder deze week. De uitzondering is wapenproducent Smith & Wesson, dat keldert na een winstalarm.

Wall Street komt woensdag helemaal tot rust. De geslaagde aanval die de S&P500 eerder deze week pleegde op de 2.000 punten, heeft duidelijk krachten gekost. De Dow Jones won 0,1 procent tot 17122 punten. De technologieindex Nasdaq en de brede markt bewogen zelfs helemaal niet. 

In een relatief vlakke handel op Wall Street viel de prestatie van wapenproducent Smith & Wesson tegen. Het aandeel tuimelde 13,7 procent lager. Smith & Wesson moest dinsdag nabeurs schoorvoetend een winstwaarschuwing uitsturen. De geschatte omzet voor het gebroken boekjaar dat eindigt in april volgend jaar, ligt rond de 530 miljoen dollar, veel lager dan de eerst voorspelde 585 miljoen dollar.

De daling is ironisch genoeg te wijten aan een schietincident eind 2012. In het basisschooltje Sandy Hook in Newton kwamen toen 26 mensen om het leven, waaronder 20 kinderen. Het was voor president Barack Obama de aanleiding om te pleiten voor zwaardere wapenwetten. Wapenliefhebbers die vreesden voor de strengere wapenwetgeving trokken begin 2013 en masse naar de winkel. Maar die hausse uit 2013 wreekt zich nu. De politieke druk voor wapenwetten is weg en de hoge vraag naar geweren dus ook.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud