Solvay en X-Fab zijn beursfavorieten

Solvay werd het vaakst genoemd door de financieel analisten als favoriet voor de tweede jaarhelft. ©REUTERS

Het Belgische chemiebedrijf komt als topfavoriet uit de bus bij onze halfjaarlijkse analistenrondvraag. De buitenlandse winnaar is een chipmaker met een Belgisch tintje.

Vijftien Belgische teams speelden aan De Tijd en l’Echo hun favoriete aandelen voor de tweede jaarhelft door. De winnaar is dezelfde als twaalf maanden geleden: toen won Solvay door een vermelding door meer dan de helft van de analisten.

Zij haalden hun gelijk: de beurskoers van Solvay steeg sindsdien drie keer zo snel als die van de Bel20. Maar daar stopt het niet, denken de kenners. Ze noemen Solvay deze keer ‘een goeie keuze voor de lange termijn’.

X-Fab kwam op 6 april van dit jaar naar de beurs. ©Yves Forestier

Voor het 22ste jaar op rij geven de analisten ook hun vijf buitenlandse topfavorieten door. In de globale rangschikking eindigt X-Fab op kop, dat nog geen drie maanden geleden op het koersenbord in Parijs verscheen.

Chipfabrikant X-Fab heeft niet alleen het Belgische Melexis als grootste klant, de CEO’s van beide bedrijven zijn ook echtgenoten. Françoise Chombar (Melexis) en Rudi De Winter (X-Fab) controleren via de holding Xtrion beide bedrijven, samen met Roland Duchâtelet.

Alle binnen- en buitenlandse aandelenfavorieten van de vijftien analistenteams verschijnen zaterdag in de weekendkrant van De Tijd.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud