Advertentie
Advertentie

Speelgoed scoort op Wall Street

De figuurtjes van de reeks Transformers doen het erg goed bij Hasbro. ©rv

Na verlies eind vorige week heeft Wall Street de week gisteren optimistisch ingezet. In tegenstelling tot zijn concurrent Mattel kon de speelgoedmaker Hasbro uitpakken met goed nieuws.

De drie sterindexen openden de eerste week na de paasvakantie met een gezonde dosis optimisme. Zowel de Dow Jones (+1,2%, 18.035 punten), de Nasdaq (+1,3%, 4.995 punten) als de S&P500 (+0,9%, 2.100 punten) sloot de dag af met ruime winst.

Een beslissing van de Chinese Centrale Bank werd in New York warm onthaald. Chinese kredietverleners moeten voortaan minder geld als reserve opzijzetten. De ingreep moet meer cash bij de bedrijven doen belanden en zo de Chinese economie een duwtje in de rug geven. Amerikaanse beleggers hopen een graantje te kunnen meepikken.

Het was gisteren ook feest bij Morgan Stanley (+0,6%, 36,96 dollar). Met een winststijging van 60 procent overtrof de bank met haar kwartaalresultaten ruimschoots de verwachtingen. ‘Dit was ons sterkste kwartaal in veel jaren’, reageerde CEO James Gorman. De bank verhoogt haar dividend met de helft, naar 15 dollarcent per aandeel.

Voorts ook goed nieuws bij Hasbro. De speelgoedfabrikant deed het in het voorbije kwartaal veel beter dan verwacht. Vooral de figuurtjes van de filmreeks ‘Transformers’ kunnen de jonge klanten van Hasbro blijkbaar bekoren. Vorige week nog raakte bekend dat het minder goed ging bij die andere speelgoedfabrikant, Mattel. Daar zakken de inkomsten nu al zes kwartalen op rij. De aandeelhouders van Hasbro profiteerden gisteren mee (+12,6%, 74,16 dollar).

Minder reden tot feesten was er op de cruiseschepen van Royal Caribbean. De maatschappij merkt hoe langer hoe meer dat niet-Amerikaanse vakantiegangers eenmaal aan boord minder uitgeven. Dat is zo goed als zeker te wijten aan de sterke dollar. Die laat een extra mojito of margarita meer dan tevoren in de portefeuille voelen. Het aandeel van Royal Caribbean zakte met 8,1 procent naar 72,65 dollar.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud