Sterke resultaten inspireren Europese beurzen niet

Halverwege de handelsdag blijven de Europse beurzen in het rood steken. Behoorlijke bedrijfsresultaten van ondermeer Nestlé en ING wegen niet op tegen sombere vooruitzichten voor de wereldeconomie. De Amerikaanse centrale bank komt met extra stimuleringsmaatregelen, de Chinese industriële productie koelt af, en de Britse centrale bank heeft haar groeivooruitzichten verlaagd.

De Euro Stoxx50 diept het verlies uit tot anderhalve procent, de bredere DJ Stoxx600 zakt met 1,3 procent. De verliezen bij de nationale indexen zijn van dezelfde grootte-orde. De Londense Footsie daalt met 1,5 procent, in Parijs gaat de CAC40 1,6 procent achteruit, de DAX in Frankfurt geeft 1,4 procent prijs.

De grootste klappen zijn voor de conjunctuurgevoelige sectoren. Zo neemt de DJ Stoxx Grondstoffen-index een duik van 3 procent. De deelindexen voor de technologiesector en voor de banken dalen elk met 1,8 procent.

De prijsdaling van koper en andere metalen stuurden de mijnbouwers lager. De koers van Anglo American zakt op de middag met 2,5 procent, die van BHP Billiton met 2,3 procent.

Beleggers trakteerden de goeie resultaten van bankverzekeraar ING met een bescheiden koersstijging van 0,4 procent. Deutsche Bank daarentegen moet met 2,6 procent achteruit. Voedingsconcern Nestlé wint 1 procent na beter dan verwachte omzetgroei in de eerste jaarhelft.

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud