Techzorgen duwen Wall Street in het rood

Voor warenhuisketen Sears is het over and out. ©EPA

In New York zijn de beurzen met verlies gesloten. Techwaarden verloren terrein door aanhoudende zorgen over de hogere rentekosten en de impact van de handelsspanningen.

De Dow Jones sloot 0,35 procent in de min, de S&P500 verloor 0,6 procent en de Nasdaq Composite 0,9 procent. Defensieve aandelen als vastgoedbedrijven, nutsgroepen en consumentgerichte aandelen gingen hoger.

Technologie daarentegen kreeg klappen. Te beginnen met Apple, dat 2,1 procent lager ging. Volgens Goldman Sachs zijn er diverse signalen dat de consumentenvraag in China snel aan het vertragen is. Daardoor zou de verkoop van de verschillende modellen van de iPhone, de belangrijkste winstmotor van Apple, deze herfst kunnen afnemen.

Walt Disney won 0,7 procent nadat de entertainmentgroep zich tot toegevingen bereid toonde ten aanzien van de Europese mededingingsautoriteiten voor zijn bod op de entertainmentactiviteiten van Twenty-First Century Fox.

Warenhuisketen Sears nam maandag zijn toevlucht tot Chapter 11 (bescherming tegen schuldeisers) en donderde 23,8 procent lager tot 0,31 dollar. Sears werd eind 19de eeuw opgericht en bleek niet in staat zich aan te passen aan de concurrentie van onlinewinkels. Sinds 2011 had het bedrijf geen winst meer geboekt. Een faillissement was dan ook onvermijdelijk.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud