Tesla op zoek naar 500 miljoen dollar

©REUTERS

De elektrische auto's van Tesla verbruiken geen brandstof, maar wel honderden miljoenen cash.

Tesla gaat een kapitaalverhoging van 500 miljoen dollar doorvoeren. Oprichter Elon Musk brengt alvast 20 miljoen dollar aan. Details over de transactie, zoals de uitgifteprijs, zijn nog niet gekend. Tesla zal het geld gebruiken om 'de groei in de Verenigde Staten en internationaal te versnellen'.

Tesla bekijkt bijvoorbeeld de opening van nieuwe winkels, de lancering van nieuwe automodellen en de uitbouw van zijn batterijactiviteiten. Het plant de bouw van een megafabriek voor batterijen in de VS en onlangs lanceerde het Powerwall, een batterij voor thuisgebruik om overtollige zonne-energie tijdelijk op te slaan.

Vorige week verlaagde de producent van elektrische auto's nog zijn productiedoelstelling voor dit jaar tot 50.000 à 55.000 auto's. De lancering van de nieuwe Tesla Model X zal minder vlot verlopen dan gedacht. Beleggers reageerden teleurgesteld.

Tesla soepeerde de voorbije zes maanden zo'n 800 miljoen dollar cash op. 'Dat zal de komende kwartalen blijven duren', stellen sommige analisten. 'Maar er is gewoon geen andere manier om een autobedrijf uit te bouwen. Je moet als bedrijf investeren en dat is wat Tesla nu aan het doen is.' Of zoals Financial Times onlangs nog schreef. 'The electric cars don't burn fuel, but they do burn cash.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud