Advertentie

Tesla uitblinker op Wall Street

Tesla-CEO Elon Musk ©Bloomberg

Op een per slot positief gestemd Wall Street scheurde Tesla hoger, met dank aan een wel erg euforisch analistenrapport van Morgan Stanley.

Wall Street was in de vroege handel niet vooruit te branden, maar koos uiteindelijk toch voor duidelijke winst. De Dow Jones  koerste 0,4 procent hoger op 17.545 punten, Nasdaq won 0,9.

Eén aandeel laat van zich spreken: Tesla , dat 4,9 procent hoger ging naar 254,99 dollar. En dat heeft de producent van elektrische auto's aan één man te danken: Adam Jonas. De analist van Morgan Stanley is van mening dat Tesla in de komende jaren naast elektrische auto's ook kilometers zal verkopen via een eigen - lucratieve - Uber-dienst. Hij verhoogt zijn koersdoel in één trek van 280 naar liefst 465 dollar.

'Jaarlijks worden er 10 biljoen automijlen gereden. 100 procent van deze mijlen zijn nu voor rekening van bedrijven met een 100 jaar oud bedrijfsmodel met door mensen bestuurde klassieke auto's in privé-eigendom', stipt Jonas aan. In dat 'oude' model wordt een wagen bijzonder inefficiënt ingezet aangezien hij gemiddeld slechts 3,5 procent van de tijd in gebruik is en voor de rest van de tijd ergens in een hoek staat waarde te verliezen. De analist verwacht dat daarom op termijn 100 procent van de omzet richting gedeelde door robots aangestuurde auto's zal evolueren en dat Tesla met dochter Tesla Mobility uitmuntend gepositioneerd is om een groot deel van die enorme markt in te pikken.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud