Tesla verliest op één maand 20 miljard beurswaarde

Aandelen- en obligatiebeleggers twijfelen steeds meer aan Tesla-CEO Elon Musk ©AFP

Aandelen- én obligatiebeleggers in Tesla volgen de topmanagers van Tesla naar de exit.

Zelfs de meest fervente fan van CEO Elon Musk - en er zijn er nog altijd veel - kan het stilaan niet meer ontkennen: het is crisis bij Tesla . De pionier in elektrische auto's ziet zijn chef boekhouding na slechts één maand vertrekken, niet geruststellend voor een bedrijf waar beleggers wel vaker vragen stellen rond de boekhouding. 

Niet echt bemoedigend voor een bedrijf dat zwaar aan de bak moet om zich om te turnen van niche- tot massaproducent. Musk zelf klaagde in een recent interview over de zware druk waar hij onder staat, maar tegelijk oogst het bedrijf bakken kritiek omdat er nog altijd geen operationeel directeur is om Musk wat dagelijks werk uit handen te nemen. 

Beleggers volgen intussen de toplui naar de uitgang. Sinds Musk op 7 augustus tweette dat hij Tesla van de beurs wou halen - plannen die intussen weer opgeborgen zijn - verloor Tesla 20 miljard of één derde van zijn beurswaarde. 

©Mediafin

Niet alleen de aandeelhouders verliezen het vertrouwen. Ook de obligatiehouders - cruciaal om de cash drain te blijven financieren - verkopen. De achtjarige obligatie die Tesla vorige week uitgaf noteert nu aan 83 procent van zijn nominale waarde.

Kopers op de tweedehandsmarkt eisen zo een jaarrendement van 8,5 procent om hun geld tot 2025 aan het bedrijf toe te vertrouwen, ruim boven de 5,3 procent coupon bij de uitgifte van het schuldpapier in 2017.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect