Thrombogenics en Ter Beke onderuit

Thrombogenics kreeg klappen na een tranding update. Beleggers straften Ter Bek af wegens een winstwaarschuwing.

De Bel20 eindigde 0,6 procent lager op 2.895 punten. Thrombogenics tuimelde 8,8 procent tot 19,24 euro. Het biotechbedrijf meldde in een trading update dat het extra mensen gaat inzetten om zijn oogmedicijn Jetrea in de VS te promoten. 'De inspanningen zullen tijd nodig hebben eer ze tot een significante stijging van de verkopen zullen leiden', erkende CEO Patrik De Haes. Over de evolutie van de verkopen van Jetrea in de VS gaf het bedrijf geen informatie.

'Dat is het probleem', reageerde een biotechspecialist. 'We wisten wel dat het bedrijf geen precieze omzetcijfers ging geven. Maar het bedrijf geeft zelfs geen enkele hint of de verkopen de goede richting uitgaan. Dan is de conclusie van beleggers natuurlijk dat er niets goeds te melden is', klinkt het. 'Beleggers willen eigenlijk gewoon harde cijfers zien, en zolang die niet wijzen op een omzetgroei, blijft het verhaal van Thrombogenics bron van discussie.'

Sinds de melding in augustus dat de verkopen van Jetrea, het enige medicijn van Thrombogenics, in de VS maar niet van de grond komen verloor het aandeel al een derde van zijn beurswaarde.

Telenet won 1,2 procent tot 40,50 euro. Bart Jooris van Bank Degroof verhoogt het koersdoel naar 43 euro. 'We achten het bedrijf 38,5 euro waard maar daar tellen we nog eens een overnamepremie van 15 procent bij. We zijn er nog altijd van overtuigd dat Telenet de meest voor hand liggende overnamekandidaat is in de Belgische telecomsector'.

BPost steeg met 0,4 procent tot 15,80 euro. 'De daling van de inkomsten uit binnenlandse post is gestabiliseerd terwijl de groei van de pakketjesverzendingen sterker dan verwacht is', aldus Jean-Marie Caucheteux van Bank Degroof die het koersdoel optrekt tot 15 euro. KBC Securities doet er nog wat bij en heeft nu een koersdoel van 17 euro. 'De resultaten bewijzen dat Bpost de daling van de postvolumes kan compenseren met kostencontrole en de groei in postpakketten', aldus Dieter Furniere. Hij ziet bovendien goed nieuws in de bevestiging van het dividendbeleid van het postbedrijf.

GBL verloor 2,8 procent tot 64,39 euro. Het persagenschap Bloomberg meldde dat de zakenbank UBS in opdracht van een anonieme aandeelhouder 1,3 miljoen GBL verkocht. Dat gebeurde aan 63,14 euro per aandeel. 

Ter Beke zakte 4,3 procent tot 56 euro. Het bedrijf meldde in een trading update dat de oorspronkelijke ambities voor 2013 moeilijk haalbaar zijn geworden. De winst zal daardoor lager uitkomen dan vorig jaar. Het paardenvleesschandaal, dat dateert van februari, lijkt langer dan verwacht een impact te hebben op de cijfers van Ter Beke. Hoewel het bedrijf, bekend van onder andere Come a Casa, niet rechtstreeks betrokken was in het schandaal, hebben nieuwe contracten in de bereidegerechtendivisie vertraging opgelopen. KBC Securities zet het aandeel meteen op de verkooplijst.

Arseus won 0,2 procent tot 23,51 euro. Het bedrijf heeft zijn dentale distributieactiviteiten in Frankrijk, goed voor 30 miljoen euro omzet, verkocht. Hoeveel de verkoop oplevert, is niet meegedeeld. Jan De Kerpel, analist van KBC Securities, heeft evenwel 'zeer lage verwachtingen' aangezien de activiteit verlieslatend was. Arseus maakt duidelijk werk van een strategische ommezwaai met de bedoeling zo veel mogelijk centen te kunnen investeren in zijn kroonjuweel Fagron.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud