Tien bedrijven die een overname waard zijn

©Bloomberg News

Om in te spelen op de fusie- en overnamekoorts heeft het bekende Amerikaanse beleggersblad Barron's een lijst opgesteld met tien overnamekandidaten.

Het ziet er volgens Barron's naar uit dat de golf van fusies en overnames in de toekomst nog zal toenemen. Ten eerste hebben bedrijven voldoende financiële armslag en is lenen momenteel spotgoedkoop. Daarnaast is groei schaars geworden, waardoor het momenteel voordelig kan zijn voor bedrijven om alternatieve wegen, zoals overnames, te bewandelen. Ten derde wordt het gebruik van geld voor andere doeleinden dan overnames minder aantrekkelijk, gezien het lage rendement.

Aan de hand van een aantal criteria heeft Barron's een resem bedrijven gescreend. Uit die screening kon het blad tien bedrijven selecteren die geschikt lijken voor overname. De criteria waren onder andere het vergelijken van bedrijfswaarde met ebitda, waarbij lage ratio's voordeliger zijn, solide vrije kasstromen en groeipotentieel.

Tien bedrijven

Tien bedrijven

  • De televisiezender AMC Networks, bekend van de televisieserie ‘The Walking Dead’, en het mediabedrijf Scripps Networks Interactive staan beide in de top 10. Ze tekenen allebei een tweecijferige groei op. Bovendien hebben ze een voldoende grote vrije kasstroom.
  • Rock-Tenn, een producent van verpakkingsmateriaal, heeft door industriële consolidatie en prijsstijgingen de winsten verhoogd. Het bedrijf heeft een vrije kasstroomrendement van 10 procent en is iets goedkoper dan soortgenoten International Paper en MeadWestvaco.
  • De aandelen van technologiebedrijf Xerox zijn het laatste jaar 34 procent de hoogte in gegaan. Het uitbesteden van diensten heeft van Xerox eerder een winnaar dan een slachtoffer van technologische verandering gemaakt.
  • Interpublic Group of Companies is ’s werelds vierde grootste reclamebedrijf. In die sector werden eerder al pogingen ondernomen voor een fusie, maar gezien die op niets uitdraaiden, zijn veel ogen nu op IGC gericht. Het eigen vermogen is 8,3 keer de verwachte winst van 2014.
  • Winkelketen Kohl’s leed het eerste kwartaal het grootste verlies sinds de aandelenmarkt een dieptepunt bereikte in 2009. Wel wordt verwacht dat Kohl marktaandeel zal winnen later dit jaar door verschillende groei-initiatieven.
  • Biofarma bedrijf Jazz Pharmaceuticals, de producent van medicatie tegen onder andere narcolepsie en kanker, lijkt goed geprijsd.
  • De prijs van de aandelen van luchtvaartmaatschappij Alaska Air Group is het afgelopen jaar verdubbeld, maar het bedrijf blijft aantrekkelijk voor overname.
  • De inkomsten van softwareproducent Citrix Systems worden verwacht toe te nemen met 9 procent over de komende drie jaar.
  • Ook bouwbedrijf Fluor maakt volgens Barron's kans. De vrije kasstroom bedraagt 6,2 procent van de marktwaarde van het bedrijf.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud