Advertentie

Tigenix laat zich voelen op Nasdaq

De beursindexen op Wall Street staan op verlies. Google gaat samenwerken met Sanofi.

De Dow Jones  noteert op verlies.

De negatieve stemming bij beleggers in de VS is het gevolg van de onzekerheid over het rentebeleid. Zowat drie weken voor de Federal Reserve knopen moet doorhakken over een eerste renteverhoging sinds 2006 tast de markt nog altijd volledig in het duister over de intenties van de centrale bank.

Afgelopen weekend vond in Jackson Hole, een bergdorpje in de Amerikaanse staat Wyoming, de jaarlijkse jamboree voor centrale bankiers plaats. Beleggers die hoopten meer inzicht te krijgen in de timing die de Fed voor ogen houdt, kwamen bedrogen uit. Fed-voorzitster Janet Yellen, de machtigste vrouw in de financiële wereld, stuurde zelfs haar kat naar de meeting. De vraag of de rente in september, dan wel december verhoogt zal worden, blijft dus ook na Jackson Hole onbeantwoord. En zoals steeds valt onzekerheid beleggers zwaar op de maag.

Google gaat samenwerken met het farmabedrijf Sanofi. Het gaat kleine, medische apparaten ontwikkelen om diabetespatiënten op te volgen met de bedoeling betere behandelingen te ontwikkelen. Google Life Sciences is een van de divisies binnen de nieuwe structuur van Google, dat omgedoopt wordt tot Alphabet. Google werkte eerder ook al samen met  bijvoorbeeld Novartis en Biogen.

Het farmabedrijf Bristol-Myers Squibb  heeft plannen om het private Promedior over te nemen voor 1,25 miljard dollar. Het zou daarmee de hand leggen op een veelbelovende behandeling van fibrosis.

Het recente goede nieuws bij Tigenix laat zich nu ook voelen op Nasdaq waar Biolife Solutions  de hoogte inschiet. Tigenix zal namelijk technologie en diensten van het Amerikaanse biotechbedrijf gebruiken om zijn celtherapiemedicijn te produceren en commercialiseren. Of zijn medicijn voor de behandeling van anale fistels op de markt mag komen, is nog niet zeker maar met de recente studieresultaten zette Tigenix alvast een serieuze stap voorwaarts.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud