Topman Orange duwt koers Mobistar omhoog

De Franse CEO wil dat Mobistar wordt omgedoopt tot Orange, zoals de rest van de groep.

In een dalende markt gaat Mobistar  vlot hoger. Het aandeel profiteert van de uitspraak van het moederbedrijf Orange die stelt dat zijn Belgische dochter zal worden omgedoopt tot Orange. De rest van de telecomsector zakt met 1 procent.

De uitspraak doet beleggers andermaal speculeren dat Orange de minderheidsaandeelhouders van Mobistar zal uitkopen - waardoor het aandeel van de beurs kan verdwijnen. Orange is voor 52,1 procent eigenaar van de Belgische operator.

In het verleden liet Stéphane Richard, topman van Orange, uitschijnen dat Mobistar tot de dochters behoren die wel eens in de etalage zouden kunnen worden gezet. Maar met zijn jongste uitspraak lijkt de CEO die stelling dus te ontkrachten.

Mobistar-voorzitter Jan Steyaert zei dat Orange de bestuurders van Mobistar heeft gevraagd om de impact van een rebranding te onderzoeken. Dat is in het verleden ook al een aantal keer gebeurd, maar toen concludeerde de raad van bestuur dat de merkbekendheid van het bijna 20 jaar oude Mobistar te groot is om los te laten.

Wanneer de 'diepgaande analyse' wordt afgerond, is niet bekend. Bij Mobistar luidt het dat er geen timing vastligt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud