UCB blinkt uit, Thrombogenics onderuit

Op de Brusselse beurs blijven de klappen in dezelfde hoek als de voorbije dagen vallen: Nyrstar en Thrombogenics. Telenet verloor meer dan 1 procent na de aangekondigde komst van Netflix.

De Brusselse beursbarometer ging 0,4 procent hoger tot 3.118,46 punten. Er waren 13 stijgers en 7 dalers in de Bel20. De enige uitgesproken beweging binnen de index kwam van UCB. De biofarmagroep won 3,1 procent tot 57,36 euro.

Telenet kon het koersverlies beperken tot 1,2 procent tot 42,17 euro, Belgacom schilferde 0,2 procent af tot 23,8 euro. De twee krijgen er binnenkort een fikse rivaal bij.   Later dit jaar komt Netflix naar België. Dat is een online videostreamingdienst die in ruil voor een maandelijks bedrag onbeperkt aanbod van films en series laat bekijken op tv, tablet en smartphone.

De grootste koersbewegingen vonden plaats buiten de Bel20. En dan vooral bij aandelen die in een niet zo ver verleden nog bij de index van Brusselse steraandelen hoorden.

Ten eerste Thrombogenics, dat 6,4 procent inleverde tot 18,28 euro en daarmee veruit de grootste daler van het koersenbord is. Petercam verlaagde zijn advies voor de biotechnologiegroep van 'bijkopen' naar 'houden', het koersdoel gaat naar 21 euro. Het beurshuis reageert op het nieuws dat Thrombogenics-partner Novartis in zee gaat met een andere oogmiddelspecialist, wat de kans op een overname kleiner lijkt te maken. Morgen komt Thrombogenics overigens met een trading update. De analisten verwachten daarin echter weinig of geen nieuws.

Ten tweede blijft ook Nyrstar in de hoek zitten waar de klappen vallen. Beleggers lijken er steeds meer van uit te gaan dat de zinkspecialist een fors verwaterende kapitaalronde zal moeten organiseren, nu het prijskaartje voor de herontwikkeling van de smelter van Port Pirie serieus oploopt en de kans reëel is dat de groep nog jaren met een cash drain zal kampen. Het aandeel dook rond de middag bijna 4 procent lager. Bij de slotbel was het verlies beperkt tot 1,3 procent tot 2,32 euro.

Exmar, daarentegen, was niet te stuiten nu de aardgasrederij potentieel een groot ethaancontract in India kan binnnenhalen. Het aandeel spurtte 4,4 procent hoger naar 11,97 euro.Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud