Uitschieters kruiden Wall Street

Beleggers verlekkerden zich op een nieuw rondje geld drukken, wat de Amerikaanse beurzen stevig op winst zette. TripAdvisor won ruim 6 procent nadat bekend werd dat de miljardair John Malone de controle verwerft over de reisinformatiewebsite.

Woensdag weten beleggers of Ben Bernanke een vervolg breit aan het inkoopprogramma 'Operatie Twist', dat eind dit jaar vervalt. Maar het is duidelijk dat ze nu al ingezet hebben op vers goedkoop geld. De Dow Jones klom 0,6 procent. De S&P500 steeg 0,7 procent. 

Zwaargewicht Apple klom 2,2 procent tot 541,39 dollar, waardoor de Nasdaq (+1,2%) sterker steeg dan de andere indexen. Morgan Stanley bevestigt zijn koopadvies voor de technologiefabrikant uit Californië, wat het aandeel een flinke duw in de rug geeft. De analisten van Morgan Stanley gaan ervan uit dat klanten bereid zijn een premie van 20 procent te betalen voor een Apple TV. 

Liberty Interactive, het investeringsvehikel van miljardair John Malone, die ook Telenet controleert, heeft de meerderheid van de stemrechten verworven in de populaire reisinformatiewebsite TripAdvisor. Beleggers reageren dolenthousiast en stuurden het aandeel 6,6 procent hoger tot 40,91 dollar.

De noodlijdende verzekeraar American International Group schoot 4,6 procent hoger tot 14,45 dollar. De Amerikaanse overheid verkoopt haar laatste aandelen in de verzekeringsgroep AIG. Daarmee wordt de overheidsredding van de instelling definitief afgerond. AIG werd in 2008 - na de val van Lehman Brothers - rechtgehouden dankzij 182 miljard dollar staatssteun.

Beleggers beloonden Delta Air Lines met een winst van 5,1 procent tot 10,66 dollar nu de kogel door de kerk is. De Amerikaanse luchtvaartgroep koopt 49 procent van Virgin Atlantic Airways. Dat belang zat tot nog toe in handen van Singapore Airlines. Delta betaalt daarvoor 360 miljoen dollar (277 miljoen euro). Op die manier krijgen de Amerikanen toegang tot de landingsrechten van Virgin op Londen Heathrow. Sectorgenoot US Airways volgde met 0,8 procent winst door speculatie dat de maatschappij wel eens het failliete American Airlines zou kunnen overnemen.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud