'Umicore staat aan vooravond van nieuwe groeicyclus'

Credit Suisse is grote fan van Umicore en plakt een koersdoel van 50 euro op het aandeel. Ablynx veerde op na de instap van een hedge fund uit Londen.

KBC Securities haalt Banimmo  van de kooplijst. Het koersdoel zakt van 9 naar 8 euro. Het beurshuis is negatief verraast door de update rond twee rojecten van de vastgoedontwikkelaar. Het gaat ten eerste om North Plaza. In dat kantoorgebouw in hartje Noordwijk startte Banimmo de renovatie op, hopend dat de Europese Commissie zou intrekken als huurder. Dat lijkt tegen te vallen, zegt analist Koen Overlaet-Michiels. 'De beslissing viel eind maart. Er was geen officiële communicatie, maar het lijkt er op dat een ander project geselecteerd is. Dat betekent niet alleen dat het gebouw zonder huurder en dus huurinkomsten zal blijven, maar we zien ook niet meteen alternatieven.' Er duiken ook problemen op voor het winkelcentrum Urbanove in Verviers. 

'We blijven overtuigd van de kwaliteit van de retailprojecten in Frankrijk, de ontwikkeling van The Loop in Gent en van de bouwprojecten die het op maat van de klant uitvoert. 'Maar door het risico bij enkele projecten zijn we toch voorzichtiger geworden', klinkt het. Het nieuwe koersdoel van 8 euro impliceert een korting van 18 procent op de intrinsieke waarde van de activa. 

Keyware  krikt de winst op. De leverancier van betaalterminals, zag zijn omzet in het eerste kwartaal met bijna 40 procent stijgen tot 2,98 miljoen euro. Die groei is te danken aan het grotere aandeel van de Worldline-toestellen in de verhuurcontracten. En aan de overname eind vorig jaar van GlobalPay, een sectorgenoot die sterk staat in de kleinhandel.

De omzetgroei vertaalt zich in een stijging van de winst voor afschrijvingen en waardeverminderingen van 0,4 tot 0,8 miljoen euro. Onderaan de resultatenrekening trekt de nettowinst nog meer aan, van 0,2 tot 0,9 miljoen euro ofte 0,045 euro. Dat is te danken aan de latente belastingenopbrengst op de fiscale verliezen van de voorbije jaren.

De biotechnologiegroep Ablynx  uit de Buffalostad heeft een nieuwe fan uit de Londense City: Taube Hodson Stonex Partners. Een mondvol waarachter een Britse fondsbeheerder uit Mayfair, uit epicentrum van de Londense hefboomfondsen, schuilgaat. Taube Hodson Stonex bouwde recent een belang op van 4,35 procent.

Credit Suisse heeft eens nagegaan in welke 'stock picks' het beurshuis tegen de trend in gaat. En selecteert zeven kooptips waar de rest van de City niet wild van is en zeven verkooptips van bedrijven waar de City wél de mond van vol heeft. Bij de 'contraire' kooptips ook materiaaltechnologiegroep Umicore .

We citeren het Londense beurshuis: 'We denken dat de markt onderschat welke impact de indekking van de metaalprijzen kan hebben op de cijfers bij Umicore. In euro uitgedrukt heeft het bedrijf prijzen vastgelegd die 15 procent hoger liggen dan vorig jaar. Bovendien zijn de flessenhalzen in de smelterijen weggewerkt zodat het bedrijf 15 procent extra volume kan draaien', klinkt het. 

'Dit zou zich moeten vertalen in een winstherstel in 2015, gevolgd door een capaciteitsuitbreiding met 40 procent in 2016-17. We staan aan de vooravond van een nieuwe groeicyclus na drie jaren waarin de winst daalde.'

Credit Suisse plakt een koersdoel van 50 euro op het aandeel.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud